Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини днес "партиите на промяната" за поскъпването и прогнозира, че Европейският съюз ще спре финансирането на България, ако на власт дойдат социалистите "начело с Румен Радев".

Борисов говорѝ на публично събития в Пловдив.

"Почтеност в политиката означава да носиш отговорност - каза той. - Ние инвестирахме много в развитието на Пловдив и на всички населени места в България. С всяко свое действие настоящото управление вкарва регионите в застой, спирайки строежа на важни пътища и блокирайки значими проекти. Околовръстният път в Пловдив никога няма да бъде завършен, ако зависи от служебния кабинет на Румен Радев".

Бившият министър  председател каза, че за повече от 10 години управление на партията му ЕС не е спирал нито една от програмите си. През това време обаче и имало случаи не прекъсване на плащания поради установени нередности до отстраняването им.

Борисов посочи, че заради „недоразумения с Европейската комисия“ служебният земеделски министър е обявил, че спира европейска програма.

"Спирането на 400 милиона, които страната ни няма да получи, е доказателство за некадърно управление. Дойдат ли социалистите на власт, начело с Румен Радев, европейското финансиране спира!", каза Борисов.

"Говорейки за почтеност – кои са партиите, които взимаха решенията с мнозинство в Народното събрание в последните няколко месеца? - продължи той. - До какво доведе управлението на „партиите на промяната“ – блокираха мярката в подкрепа на туроператорите, вкарвайки лобистки текстове в актуализацията на закона. Изпуснаха цената на тока в полза на приближени до тях бизнесмени, скокът достига до 300%. Постигнаха наистина голяма промяна – всичко поскъпна със стотици проценти!"

Лидерът на ГЕРБ определи себе си и съпартийците си като "войници, които седят на своя пост в готовност да защитават интереса на хората".

"Знаем как да спрем безобразията и хаоса, които владеят страната в момента. Ние искаме да продължим градежа на България!", заяви той.