Прокуратурата поиска на втора инстанция доживотен затвор за Викторио Александров за убийството на приятелката му Дарина Министерска и дъщеря им Никол.

Както Клуб Z писа, на първа инстанция Софийският градски съд постанови, че Викторио трябва да излежи 20 години зад решетките и да изплати 400 000 лв. кръвнина на родителите на Дарина, с която живеели без брак.

От прокуратурата обаче протестираха присъдата и поискаха доживотен затвор. Наказанието се базираше на това, че той е с чисто съдебно минало и е твърде млад.

Трагедията се случи през 2018 г., но преди това Дарина опитвала да се раздели с младия охранител, с когото се запознали и събрали покрай сноуборда.

След скандал между двамата в дома на младата жена в столичния ж.к. “Надежда” Александров убива Дарина със законно притежаван револвер и бяга с бебето.

Изхвърля в кош за боклук телефона си, спира закратко в заведение, а сред известна разходка с детето, спира и отвлича такси в посока - пуст район около Ботевградско шосе.

В покрайнините на града малко преди да го задържат той прострелва в главата бебето си, опитва да убие и себе си. Задържан е само с охлузна рана от куршума.

Впоследствие най-тежката присъда от 20 г. за убийството на Никол "бие" другите две - за майка ѝ (15 години затвор) и за отвличането (1 година), и остава единствена до момента за Александров. 

Защитата днес пледираше наказанието да остане 20 години.