Претендентът за президент на Българския футболен съюз (БФС) Димитър Бербатов постави няколко въпроса пред сегашното ръководство, които по думите му, нямат публичен отговор. В интервю за бТВ той обяви, че от централата са ипотекирали, по думите му, по неясни причини сградата на столичната улица "Цар Иван Асен" II.

Според Бербатов "много малко пари са усвоени по програмите на УЕФА". В същото време БФС теглил кредит и ипотекирал сградата в близост до "Орлов мост" и няма информация дали кредитът се обслужва.

"Самото теглене на кредит за мен е неоснователно - ипотекираш такава хубава модерна сграда в центъра на София", посочи.

И припомни, че за централата в кв. "Бояна" бяха отпуснати средства целево от ФИФА, като заподозря, че ипотеката може и да е отишла в доизграждането й или в ремонти.

Кандидатът за поста на Борислав Михайлов обвини ръководството и, че делегатите на конгреса, насрочен за 12 октомври, е трябвало да бъдат обявени в петък, но още не са. "Защо не са - гадаем", рече той. "531 отбора са, но делегатите трябва да бъдат обявени", допълни Бербатов.

И призова ръководството на футболния съюз да изчисти списъците от клубове фантоми - такива, които нямат дейност, но имат право на глас. 

"Аз съм тук, носейки тази промяна", даде заявка Бербатов.