Освободеният миналия месец като национален селекционер Любослав Пенев е все по-близо до треньорския пост на испанския „Бетис” (Севиля), научи Клуб Z.

Мениджърите на Пенев са се активизирали и в най-скоро време се очаква да започне испанска одисея в неговата кариера като треньор. При това на велико място за испанския футбол - стадион „Бенито Виямарин” в град Севиля.

Славният „Бетис” се подвизава във Втора дивизия и засега е твърде далеч от амбициите си да се завърне бързо в елита. Начело на отбора е младият и неопитен 33-годишен Хулио Веласкес, който не се справя с връщането на старата слава на „зелено-белите”. Непостоянството в резултатите на „Бетис” приближава Пенев все по-близо до престижния пост.

Специалистът никога не е крил, че мечтае да се завърне в Испания като треньор. На терена той направи име на Иберийския полуостров и за времето си в отборите на "Валенсия", "Атлетико" (Мадрид), "Компостела" и "Селта" бе сред водещите реализатори в Примера дивисион. Няколко пъти е спряган именно като вариант за "Селта". Твърдеше се, че Пенев е имал оферти от Русия и Украйна по времето си в националния.