Писна ми! 

Най-вече от слепи, семпли, страхливи, но иначе нахални глупендери. Не говоря за политика, макар че и натам ме избива.

След няколко дни, уважаеми дами и господа, имам изключително важна среща. За да е сполучлива и да доведе до желаните резултати, тази среща трябва да се проведе не само в офиса и после на улицата – несериозно е някак. Трябва да продължи на обществени места. Така се полага. Първо в ресторант, после в бар, както се правеше допреди 2 години. Просто и ясно. Социални контакти, едно-друго.

Обаче.

В ресторанта (ако работи) трябва да седим през маса и да си подхвърляме сол, пипер и реплики. В бара (ако работи) трябва да стоим през място (при не знам колко процента рехавост) и с маски (свалят се колкото да джаснеш един шот и пак се наместват върху лицево-челюстната конфигурация). Барът трябва да затвори май в 23 ч., но може и да не е точно така, питайте Стойчо (май Кацаров). Ще кажете: е, ми така е, по време на пандемия има ограничения, кво се гевезиш?

Сега ще обясня кво се гевезя. И защо ми писна от тази дискриминация.

Утре, ако бяхме в някои други, не толкова тъпи и не омангърени държави, тази среща щеше да се проведе без проблем. Защото:

Норвегия, Дания, Финландия и Естония отмениха ВСИЧКИ антикризисни мерки. Следват ги Белгия, Нидерландия, Израел, Гърция. Просто в тези държави (сходни по брой население с България) около 85% от хората са ваксинирани и те, държавите, ОБЯВИХА КРАЙ на пандемията! Икономиката им работи 100%, бачкаторите бачкат, актьорите играят, зрителите гледат, в ресторантите се яде и пие без сертификат, всички ученици са в училище (без маски) - както допреди 2 години. Даже в Швеция, която отначало се беше намангърила и мряха яко, се усети овреме (техният Мангър се осъзна и се извини), въведе мерки и започна мощна ваксинационна кампания. В близките дни Швеция също ще отмени всички противоепидемични мерки, защото населението й е ваксинирано над 75%. Впрочем - онзи ден в 18-милионната Нидерландия (80% ваксинирани) от коронавирус почина 1 (един) човек. В същия ден в 6-милионна България (20% ваксинирани) починаха 178 (сто седемдесет и осем) човека. Колко са в болниците на командно дишане, проверете сами.

Въпрос към българските тв журналисти: ако ей сега падне един самолет със 178 българи на борда, как ще реагирате? Няма ли да се олигавите в драматични репортажи (Ето тук, ъ, зад мен, ъ, както виждате, ъ, падна един самолет, ъ) и да задавате любимия си въпрос на плачещите роднини: „Вий сега как се чувствате?“ А когато всеки ден пада по един самолет с българи на борда (включително бебета, деца и бременни жени), вий, уважаеми журналисти, как се чувствате? Повтарям: всеки ден по един самолет!

Заради антиваксърите умират хора. Те, антиваксърите, познават някои от умиращите и умрелите, но не им пука, че ще мрат – и те, и техните родители, и техните деца. Антиваксърът е много кораво, юначно същество, докато не влезе в интензивното. Тогава омеква, ама кел файда. 

Ако не беше толкова ужасно, щях да отида с една камера в някое интензивно отделение и да правя интервюта с неваксинирани (или уж ваксинирани) тарикати, които берат душа. Те общо са към 97%, така че лесно щях да натрупам мат'риал за няколко документални хорър филми.

Ресторантьори протестират, че им се скапва бизнесът. Но не се ваксинират. Медици плачат, че им идва нанагорно с тая пандемия. Но не се ваксинират. Учители мрънкат, че е неефективно да се преподава онлайн. Но не се ваксинират. Една певица (Мариана Попова май) щяла да емигрира, отвратена от България, защото се разболяла и тя, и малкото й детенце. Забрави само да уточни, че не е ваксинирана. И че докато семейството й е под карантина, мъжът й се кипри насред инициативния комитет на Румен Радев (същия, дето на Шипка ехидно обясни, че тоя вирус броди само из София). Някой ще глоби ли мъжа на певицата, вършал сред десетки президентски фенове на мероприятие без маски? Съмнявам се.

Както се съмнявам и че днешното кекаво уж-правителство най-после ще въведе елементарното изискване за Зелен сертификат, което въведоха нормалните държави преди месеци. И кандидатите за парламент и президентство – как пък един не каза: трябва да спрем тази разюздана свинщина. Предизборно време е, да не дразним слави-трифоновистите и румен-радевистите с резки движения, че знае ли човек накъде ще духне офшорният вятър.

Не искам нищо друго.

Искам утре, като отида на важната си бизнес, социална, любовна или каквато и да е среща, да мога да вляза където си поискам, да прегръщам когото си искам, после да отида на театър, на концерт, или на опера, или на мач, или на майната си. Но да го реша лично. А не бившият антиваксър Кацаров (как му беше името) да ми определя как да живея, кършейки дебелите си пръстчета. 

Факт: в момента нахалните (или просто безмозъчни) антиваксъри дискриминират мен и нормалните като мен хора. Дали да не осъдя държавата за дискриминационно бездействие? Взе да ми писва, честно ви казвам.  

За протокола съм длъжен да заявя: аз съм напълно имунизиран с iRNA ваксина, втора доза през април. През септември 16-годишната ми дъщеря се разболя от ковид, относително тежко. Две седмици не се отделих от нея и дори не кихнах. Малко се учудих, защото аз си кихам редовно и без да съм болен. Този път – не, и не. (Чувам антиваксърски вопъл: ааа, видя ли, Бил Гейтс те е чипирал да не кихаш!) Сега чакам да минат 8-те месеца и отивам да си тресна третата доза. Засега съм добре и даже чат-пат кихам, съвсем стандартно. Вий как сте?