Франция спечели турнира Лига на нациите. На финала на ст. "Сан Сиро" в Милано световните шампиони от 2018 г. пречупиха Испания с 2:1. Това е вторият обрат за тима на Дидие Дешан във финалната четворка.

На полуфинала с 3:2 от 0:2 бяха победени белгийците.

Първото полувреме предложи предимно тактическо надиграване. Имаше само едно чисто голово положение в самото начало, пропусна го Карим Бензема.

През втората част всичко се промени и двубоят се превърна в зрелище. 

В 64-ата минута Тео Ернандес удари греда за Франция - топката тупна точно пред голлинията.

Минута по-късно тя се озова в мрежата на "петлите" - Оярансабъл получи отличен пас от Серхио Бускетс и откри.

Франция реагира моментално и изравни с един ог головете на годината в 67-ата - Карим Бензема отправи диагонален прехвърлящ удар от десния ъгъл на наказателното поле и намери левия ъгъл на вратата - 1:1. Вратарят докосна топката, но недостатъчно.

"Сините" заиграха по-активно. В 80-ата Килиан Мбапе бе изведен на чиста ситуация и порази Унай Симон отново - 2:1. Остана съмнение, че е в засада, но ВАР потвърди гола.

До края Испания осъществи щурм и в две ситуации Юго Лорис трябваше да спасява. Включи се и Симон, но "Ла роха" не успя да вкара двубоя в продължения и остана подгласник.

Третото място е за домакина Италия. Европейските шампиони биха Белгия с 2:1. Николо Барела им даде аванс в 46-ата, а в 65-ата Доменико Берарди удвои от дузпа. Шарл де Кетелар намали в 86-ата.