Бразилският президент Жаир Болсонаро се оплака, че не е бил допуснат на неделната футболна среща между "Сантос" и "Гремио", защото домакините забранили достъпа до трибуните на стадиона на неваксинирани фенове.

Това бе първият мач на "Сантос", на който бяха допуснати привърженици от началото на пандемията. Но от клуба изискват привържениците да са ваксинирани или поне да носят отрицателен PCR тест, предаде Ройтерс.

"Исках да гледам мача на "Сантос" сега, но ми казаха, че трябва да си ваксиниран", оплака се държавният глава във видео, публикувано на сайта на новинарския портал "Метрополес". "Защо?", попита той.

Болсонаро отказва да се ваксинира и призовава други да последват примера му, като посочва, че вече има достатъчно антитела, след като преболедува от COVID-19.

Не е ясно дали президентът, който е запален запалянко на "Сантос", е бил отпратен от стадиона, или просто се оплаква заради наложеното изискване да се предостави това, което той определя за "ваксинационен паспорт".

Говорител на футболния отбор съобщи, че екипът на държавния глава не се е свързал с тима и призова феновете да спазват противовирусните мерки.

Повече от 600 000 души са починалите от COVID-19 в Бразилия от началото на пандемията.