"Ние сме морални победители. Те не са спечелили още. Питам само едно - защо не спазиха устава на БФС и да се стигне до балотаж? Ще си търсим правата в съда. Самият конгрес се случи благодарение на съда."

Това заяви Димитър Бербатов пред журналисти на излизане от зала 1 на НДК. Той загуби изборите за президент на футболната ни централа от Борислав Михайлов - 230 срещу 241 гласа.

Претенцията на Бербо, който оспори решението да няма балотаж и на самия конгрес, е че според устава на БФС би трябвало да се зачитат регистрираните делегати, а не тези, които са гласували. Така излиза, че при 483 делегати (480 гласували) на Боби е нужен още един вот, за да спечели на първи тур.

Митко заяви, че самото гласуване е протекло нормално и прозрачно. Той честити победата на опонента си, но под условие.

Той обаче не пропусна факта, че около 25 клуба не бяха допуснати на конгреса - повечето от тях от района на Благоевград. 

"Предполага се, че те са зад мен. С тях щях да спечеля", рече Бербатов.

Това също е пункт, по който адвокатите на Бербатов може да опитат да оспорят редовността на извънредния конгрес. БФС ги е спрял заради неправомерно, според централата, избрани делегати от общите събрания на клубовете.

Бившият играч на "Байер" (Леверкузен), "Тотнъм", "Манчестър Юнайтед" и "Монако" се превърна и в репортер в залата, тъй като в огромна част от времето излъчваше на живо с мобилния си телефон. Журналистите нямаха достъп до зала 1, нещо повече - в помещението, в което бяха настанени, нямаше звук, а само картина, при това често спираше и картината, което предвид обстоятелствата, не се оказа от съществено значение.

„Трябва да питате дали ще има конгрес през март. Ние ще се опитаме да оспорим днешното решение. Пак не се следва устава, каза Бербатов. - Вие трябва да имате претенции, защото не ви се даде възможност да гледате. Загубил, спечелил, няма значение, трябваше да имате достъп. Хората от УЕФА следяха. Те са само наблюдатели. Искахме да е максимално прозрачно. В стенограмата е документирано, че имаше 483 делегати. Аз не успях да разбера.

Опитахме се да обжалваме, но вътре не бяхме допуснати. Ние сме си промяната, дали ще е под тази форма или друга, ние ще продължим да правим това. Футболни хора сме. Не сме се отказали, има си съд, пак ще се обърнем към него. Няма шанс да се откажем. Настроени сме да си търсим правата. В устав пише едно, а те го извъртяват по друг начин“, коментира Бербатов.

Ние сме промяната, различно поколение сме - посочи Бербо. Няма за какво да се съжалява, направихме всичко, което можахме. Ще бъдете приятно изненадани от новия Изпълком. Приятно в кавички. Дали е имало политическа намеса? Не мога да коментирам това. Но ако сравните моят Изпълком и този, ще си отговорите на много въпроси, допълни той.

Независимо от това Бербатов отказа да назове своите избраници за ИК - посочи само, че не е предвидил шефове на клубове, а само футболни хора, плюс бизнесмени, свързани с играта.