Григор Димитров постигна една от най-големите победи в цялата си кариера - 4:6, 6:4, 6:3 срещу Даниил Медведев (Русия), световният номер 2 и актуален шампион на US Open, на турнира в Индиън Уелс от Мастърс 1000.

Най-важното е начинът по който бе постигната - Григор губеше със сет и два пробива във втория (1:4). Той записа девет поредни спечелени гейма и стигна до паметен обрат. За първи път Димитров игра на осминафинал в калифорнийската надпревара. Следва сблъсък с Хуберт Хуркач. Той е осми в схемата - не срещна големи трудности с Аслан Карацев - 6:1, 6:3.

Първата ни ракета не бе преодолявал играч с толкова висока позиция в ATP от 2016 г. насам. Той прекъсна серия от десет поредни успеха на Даниил, който нямаше загуба от август.

В първия сет Димитров допусна пробив още в първия сервис гейм. Тенисът бе на много високо ниво въпреки това. После българинът получи възможности да върне брейка, но Медведев не позволи това да се случи.

Във втория сет Григор отново беше пробит за 0:1. Отвърна с рибрейк - 1:1. Стигна се обаче до нов слаб сервис гейм за най-добрия ни тенисист - 2:1 за руснака. Той затвърди, а след това записа още един брейк и при 4:1 и сет в аванс се очерта лесен край на двубоя за него.

Димитров обаче не се предаде, пък и първият начален удар на Медведев се срина. Така пред Григор се откриха три възможности за пробив, водачът в схемата направи двойна грешка и за първи път в мача даде гейм на своя сервис.

Гришо продължи на намалява изоставането си. Все по-уверен, той се възползва още веднъж от проблемите на Медведев - 4:4. И не след дълго за първи път в двубоя поведе в резултата - 5:4. Печелеше и дългите разигравания, които са специалитет на Медведев.

Обратът продължи - 6:4 и изравняване на сетовете. А третият сет започна вече с разменени роли. Бившият №3 в ранглистата взе подаването си на нула, проби и затвърди - 3:0. Каква серия само! Девет поредни гейма, това не се случва често на бъдещия №1.

Тук Медведев взе глътка въздух и намали. Със страхотни изпълнения Димитров не позволи авансът му да бъде намален, нещо повече - дръпна с 5:1. Той не успя да затвори мача тук, пък и опонентът му съумя "да се събере" за последно - 2:5. Все и още един гейм. Но в следващия Григор Димитров го довърши - 6:3 и 2:1 сета.

Мачът с Хуркач е тази вечер наше време и се очаква да започне след 23:30 часа.