Новият изпълнителен директор на "Левски" Иво Ивков обяви, че лицензът на клуба за участие в професионалния футбол във всеки един момент е под заплаха заради тежкото финансово състояние и многото дългове. Той обясни, че е загрижен, но не и отчаян или уплашен - "сините" са решени да се справят с общи усилия.

Ивков, който е популярен най-вече в спортните среди адвокат и син на величието Кирил Ивков, беше представен заедно с новия управителен съвет на клуба на брифинг на "Герена".

УС се оглавява от Даниел Боримиров, завръщащ се във властта на ст. "Георги Аспарухов", а в него попада и Радослав Разпопов. Последният все още е непознато име - той е представител на генералния спонсор "Палмс бет". Станал е търговски директор и ще работи и по привличането на нови спонсори и рекламодатели, освен всичко друго.

От ляво на дясно - Даниел Боримиров, Кирил Ивков, Наско Сираков, Радослав Разпопов и Лъчезар Петров. Последните двама са от "Палмс бет". 

 

Боримиров има разнообразни функции. Той е посланик на клуба, отговаря за школата, контактите с феновете и ще прави връзката със Станимир Стоилов и спортно-техническия щаб. Няколко пъти бе подчертано, че УС ще работи екипно, търсенето на спонсори не е приоритет само на Разпопов, а и на останалите, по думите на мажоритарния собственик, който представи хората, призвани да спасят "Левски" от фалит.

Управителният съвет ще бъде попълнен с още двама души до края на годината, каза пък шефът на "Палмс бет" Лъчезар Петров, който също бе на пресконференцията.

Радослав Разпопов

 

Ивков обеща няколко неща - "Левски" ще е прозрачен, няма да подписва неизгодни договори, не и докато той е на този пост, ще контактува активно с феновете си и всички институции... Юристът отказа да посочи конкретни стойности за задължения и като цяло какво е състоянието на клуба. Още не ги знае в пълна степен, но и въпреки това - дори да ги знае иска да замълчи.

Последното е поради факта, че и в качеството си на адвокат, не само на директор, Ивков е решен "Левски" да оспори някои договори, плащания, дългове и т.н. и т.н. Най-важната цел е финансово стабилизиране. В "средносрочен план" трябва да се върнем на върха, там, където ни е мястото, и да няма повече отстъпления, заяви адвокатът.

По повод парите, които клубът дължи на Петър Хубчев и неговия екип и заради които лицензът е под заплаха, Ивков изтъкна, че юридически казусът е почти приключен. "Левски" е загубил едно дело (във ФИФА), така в момента хората от "Палмс бет" водят преговори с уволнения през 2020 г. треньор.

Даниел Боримиров

 

На "Герена" трябва да се подобри значително приходната част, а по отношение на разходната - всичко е "изпилено". Въпреки това през зимата ще бъдат привлечени нови футболисти, но още няма набелязани. Наско Сираков увери, че няма да са 7-8, както на всеки трансферен период в последните години. Това е едно от нещата, довели "Левски" до сегашното му състояние, наясно е мажоритарният собственик.

Ще се направят и още "една, две, три" промени в администрацията, към която клубът също има дългове - не са плащани заплати. Което също притеснява Ивков.

Боримиров и новият изпълнителен директор специално се спряха на феновете, проблемът с разделението и скандалите между тях, както и фактът, че клубът плаща огромни глоби заради хулигански прояви. В понеделник двамата ще проведат първа среща с някои от "организираните" привърженици. Такива ще се правят и периодично - ако не всяка седмица, то поне на три.

По повод глобите от БФС - те са неприятни, но "Левски" трябва да има заделени средства за такива неща, тъй като футболът не е театър, изтъкна Иво Ивков. 

"Трябва да върнем европейската атмосфера на „Герена“ и то не само по време на мачовете, с множество събития. Искам да върнем публиката на стадиона. Това ще стане преди всичко с добър футбол - непримирим и красив, после ще дойдат и резултатите, каза Ивков. - Имам безпрекословно доверие към старши треньора на Левски - най-подходящият за поста. Трудно заменима е ролята на г-н Сираков. Не на последно място - ще имам проактивна работа по всички аспекти.

Водят се преговори с потенциални партньори за спонсори, но евентуални договори още не се задават. 

Радослав Разпопов и Лъчезар Петров изтъкнаха, че искат да направят марката "Левски" - една от най-разпознаваемите в България въобще, още по-успешна. За това ще помогнат и добрите резултати на терена. Първата задача сега е да се сформира екип, който да тръгне в тази посока и да я следва неотклонно, казаха представителите на "Палмс бет".