"Левски" призова "да се помисли" за компенсации от държавата заради затворените до края на годината стадиони, като една мерките срещу COVID-19. Това обяви новият изпълнителен директор на клуба Иво Ивков, представен днес като част от новата управа на "Герена".

Подкрепи го и мажоритарният собственик Наско Сираков, който призова здравните власти да преразгледат решението. Босът се аргументира, че футбол се играе на открито, освен това клубовете се оказват ощетени - не могат да генерират средства от билети.

Сираков обяви, че пропуснатите ползи на "Левски" били за по около 100 хиляди лева на всеки домакински мач.

"Затварянето на стадионите е страхотен удар по нас. Като чух и ми стана лошо, предвид и ситуацията, в която се намираме. Все пак има много други неща извън футбола. Най-важен е животът и здравето на хората. Предпочитам да вярвам в институциите, отговори на въпрос на пресконференцията Ивков, който е популярен адвокат и син на легендата Кирил Ивков. - Трябва да се помисли по някакъв начин столичните клубове да бъдат компенсирани. Не само нас, а и останалите. Затварянето спря много наши идеи до Нова година. 

Ние сме столичен клуб. И не искам да го казвам, че сме най-големият, най-популярният и най-обичаният отбор. Това е абсолютен факт, който никой не може да оспори."

Сираков оповести, че след няколко дни на "Герена" ще заработи пункт за ваксинация, където привържениците на клуба да могат да се имунизират.

"Ние сме клуб, който винаги е бил за спазване на мерките. Решението трябва да се преразгледа. Не виждам защо ако си ваксиниран или преболедувал да не можеш да посещаваш мачове", рече Наско Сираков.

Друга тема извън "Левски" и новото управление, за която Сираков отговори на въпроси, бе заявената подкрепа за Борислав Михайлов на извънредния конгрес на БФС. Самият Наско Сираков я обяви на влизане в залата.

Босът отново изтъкна, че много държи на десетилетното си приятелство с Борислав Михайлов, с когото изживели и "САЩ '94". Това била причината да не иска да го губи и отново би подкрепил Боби. Няколко пъти подчерта, че не съжалява за позицията си.

Даде пример с легендите на ЦСКА Иван Колев и Гаврил Стоянов-Гацо - те едва не се сбиха на футболен конгрес, на който единият подкрепяше Иван Славков, а другият - Стефан Софиянски.

Сираков останал разочарован от новия Изпълком, но все пак призова да се даде време на бившия му съотборник. Михайлов лично го уверил, че ще се направят промени. Като цяло имало неща, които трябвало да се реформират.

Иво Ивков пък призна, че е бил кандидат за президент за конгреса в края на миналата година, който бе отложен за втори път заради пандемията. Сираков го придумал да се кандидатира, той получил още по-голяма подкрепа и бил уверен, че ще спечели. Сега обаче това било затворена страница.

Новият директор отказа да коментира събитията от вторник насам, но намекна, че не е останал очарован от събитията в зала 1 на НДК. Правилно постъпил, че се отказал да се бори за БФС, сега мисията на живота му вече била свързана с "Левски".