В Ловешко задържаха медик по подозрения, че е издавал фалшиви сертификати за COVID ваксинация срещу пари. Вече е повдигнато и обвинение.

Задържаният е завеждащият филиала на Спешна помощ в Ябланица. Фелдшерът Николай Георгиев е задържан преди няколко дни за 24 часа, иззети са компютърни конфигурации и документи.

Медикът разполагал с много ваксини, което направило впечатление на РЗИ и оттам са изпратили сигнал до прокуратурата. Смята се, че е изхвърлял ваксините, но е нанасял номерата им в сертификати, след което ги продавал чрез куриерска фирма. Документите стигали дори до Южна България. Един от клиентите е бил в Гоце Делчев.

Медикът е отстранен от работа, разследването продължава. 

"Изненадан съм и не знам какво да кажа. Ще ми се да не вярвам, но да видим, дали е така", заяви д-р Пламен Ралчовски, който е личен лекар.

"От няколко десетки до няколко стотин (фалшиви сертификати). Нека да не коментираме. Но е един немалък период от време. Най-малко в рамките на няколко месеца преди ние да се намесим. А колкото до тези фиктивни отчитания и издаване на сертификатите, става въпрос за хора от цялата страна", заяви Валентин Вълков, окръжен прокурор на Ловеч.

Екипът на "Нова телевизия" се свързал с обвиняемия, който уверил, че не се чувства виновен и че ще докаже всичко. Същият човек преди 10 години попадна в полезрението на медиите с подозрение, че е издавал фалшиви здравни книжки.