"Манчестър Юнайтед" сътвори пореден паметен обрат за историята - 3:2 от 0:2 срещу италианския "Аталанта" (Бергамо) в Шампионската лига. И поведе в класирането на група F с 6 точки.

На същия стадион, на който снощи се разигра драмата обаче - "Олд Трафорд", в неделя "червените дяволи" срещат "Ливърпул", който се намира в страхотна форма. Така анализаторите на Острова се питат от снощи кой "Манчестър Юнайтед" ще видят в един от мачовете на сезона след няколко дни - този от първото полувреме, когато резултатът бе 0:2, или другият от втората част?

Пол Скоулс, един от най-големите в историята на клуба, сега работещ като анализатор за тв канала BT Sport, не спести критиките и опасенията си, независимо от триумфалния край.

"Ако "Юнайтед" играеше срещу по-силен отбор, щеше да бъде отнесен, рече Скоулс в студиото. - "Аталанта" беше без петима основни футболисти. Разбирам еуфорията сега, но играта никак не ми хареса и ме притеснява. Липсваше синхрон, "Юнайтед" не действаше като отбор. Може ли да вземе добър резултат срещу по-силен съперник по този начин? Не. Това е велика нощ, но първото полувреме беше притеснително.

За неутралния зрител беше страхотен двубой, с много емоции и голове, но аз съм реалист предвид програмата, която следва. Очаквам повече от "Юнайтед", не може да продължи да допуска голове толкова лесно. Сега съперникът бе силен, но не и от световна класа."

Нататък Скоулс прогнозира "три или четири гола пасив срещу "Ливърпул" и "Манчестър Сити" (предстои мач на 6 ноември, бел. ред.) и никакъв шанс за обрат", ако отборът играе по този начин и с тази тактическа схема практически само с двама реални полузащитници.

"Представям си как Юрген Клоп е гледал в дома си това първо полувреме и доволно е потривал ръце. Това бе ужасяващо представяне", заключи бившият халф.

На подобно мнение е също Гари Невил, анализатори на Би Би Си и т.н.

"Юнайтед" губеше с 0:2 до 30-ата минута след попаденията на Марио Пашалич и Мерих Демирал. Направи и пропуски преди почивката, но изглеждаше като случайно събран отбор, особено когато се бранеше.

В 53-тата Маркъс Рашфорд намали, а малко след това Скот Мактомини удари греда. В 75-ата Хари Магуайър изравни. И кой, ако не Кристиано Роналдо, донесе победата с великолепен удар с глава в 82-ата. В самия край португалецът дори чистеше топката пред Давид де Хеа. Испанецът също има солиден принос за победата, защото при 1:2 направи две спасявания.

В другия мач от групата "Виляреал" разби "Йънг Бойс" с 4:1 като гост. "Юнайтед" излезе начело с 6 т., "Виляреал" и "Аталанта" имат по 4, а швейцарският тим е с 3 т.

Имаме новина в гр. Е - "Барселона" записа първа победа в турнира този сезон - 1:0 срещу "Динамо" (Киев) у дома. Голът реализира Жерар Пике в 36-ата. А на своите 34 години защитникът стана най-възрастният голмайстор на тима в турнира.

"Байерн" пък имаше известни затруднения да се разпише на терена на "Бенфика", независимо че доминираше. Първият гол падна в 70-ата и до 84-ата гостите забиха още три за крайното 4:0. Два пъти точен бе Лерой Сане, веднъж Роберт Левандовски, а Евертон си отбеляза автогол.

Баварците гледат вече към елиминациите със своите 9 т. "Бенфика" следва плътно с 4, Барса събра три, а "Динамо" има 1 т.

В гр. H "Челси" разгроми "Малмьо" с 4:0, но даде две жертви - контузиха се Ромелу Лукаку и Тимо Вернер. В другата среща "Ювентус" измъкна 1:0 на терена на "Зенит" с попадение на Деян Кулушевски в 86-ата. Така тук нещата се развиват според очакванията - Юве няма грешка, води с 9 т., "Челси" е с 6, "Зенит" с 3, а "Малмьо", който елиминира "Лудогорец" в плейофа за групите, още няма дори отбелязан гол - 0:11 голова разлика и 0 т.

Интересно се развива битката в гр. G. "Залцбург" спечели много ценна победа срещу "Волфсбург" - 3:1, а "Лил" и "Севиля" направиха 0:0. Изненадващо за мнозина начело е австрийският първенец - 7 т., следва "Севиля" - 3, а "Лил" и "Волфсбург" са с по 2.

Следващите мачове в Шампионската лига са след две седмици, като домакинствата се обръщат.