Вътрешният министър Бойко Рашков определено разбуни духовете днес, като се разбра, че назначава за и.д. шеф на КАТ-СДВР Тенчо Тенев.

Пръв срещу заповедта скочи Богдан Милчев, който сега е шеф на НПО-то Институт за пътна безопасност и който... също като Тенев е бивш шеф на КАТ.

Полицаят, когото възстановяват на топ позиция, е известен. След като бе изхвърлен неправомерно от министър Цветан Цветанов на времето, той осъди МВР и го възстановиха като шеф в столичния КАТ.

На 12 май т.г. се разчу първо от медиите, че Тенчо Тенев, който по това време пребивава на поста шеф на "Охранителна полиция" РПУ-Асеновград, е задържан. Акцията всъщност е на 11 май - последния ден на кабинета "Бориосв - 3" (в този смисъл няма разнобой с днешното решение на Бойко Рашков, б.р.). Дори някои посочват, че тя сигурно е била последната разписана от тогавашния МВР-шеф Христо Терзийски.

Веднага широко се обнародват обвиненията по досъдебното производство срещу него: че получил дарения за районното - видеокамери и гуми, без да има такова право. На всичкото отгоре - дарителят е община Асеновград. Другото обвинение е, че държал патрони без разрешително (което е тотална "класика" при хора от службите). И дори по медии, които в никой случай не могат да бъдат определени като далечни на ГЕРБ и прокуратурата, се появяват подробности, че е проверяван от "Вътрешна сигурност" на МВР, че поръчвал... на ходжа да прави черни магии на министъра на ГЕРБ Младен Маринов, главния секректар Ивайло Иванов и ексшефа на СДВР Георги Хаджиев.

Повтаряме - от Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР е проверяван!

Забележително е, че при сходни акции само след дни - на 19 май на т.г., министър Бойко Рашков лично посещаваше Пловдив и даваше на крак брифинги пред медиите - например при случая с цели 7 задържани полицаи.

Тогава той провеждаше акциите заедно с шефа на "Вътрешна сигурност" Стефчо Банков. След което се раздели и с него, като го преназначи и го сложил да работи - по думите на Банков в стаичка в ъгъла на коридора без светлина...

Не е ясно дали поръчката на Тенев към ходжите е включвала да го възстановят за шеф на КАТ.