Григор Димитров отстъпи пред Стефанос Циципас с 6:7(6), 4:6 в първия кръг на турнира във Виена (ATP 500). Гъркът, когото българинът победи в австрийската столица през миналата година, е поставен под №1 в схемата.

Има за какво да се съжалява в този двубой на първата ни ракета. В тайбрека на първия сет той водеше с 6:3, което означаваше три сетбола. Циципас отрази на свой сервис първите два, а при третия Димитров прати воле в аут.

Играта му вървеше, включително сервисът (първи и втори), записа впечатляващи "уинъри". Сетът вървеше гейм за гейм. Димитров само веднъж имаше трудности на своето подаване, когато опонентът направи живота му труден от 40:0. Циципас започна колебливо, но постепенно стабилизира представянето си и двамата изнесоха качествен мач.

Във втория сет Григор обаче се пропука на началния си удар в лош момент - при 4:5. Това бе единственият му слаб сервис гейм за цялата среща. Малко преди това той имаше точка за пробив, но Циципас се справи. И до въпросния десети гейм съперниците не бъркаха на своите начални удари.

Срещата продължи близо час и 50 минути.

Най-добрият ни тенисист ще загуби точки в световната ранглиста, тъй като през 2020 г. беше полуфиналист във Виена. Сега му предстои участие на Мастърса в Париж.