Григор Димитров записа победа на старта на Мастърса в Париж - 6:1, 4:6, 6:2 срещу представителя на домакините Ришар Гаске. Двубоят продължи близо час и 50 минути, а успехът можеше да дойде и по-лесно, но важното е, че българинът съумя да се наложи.

Следващият му съперник е Карен Хачанов, който е бивш шампион в един от турнирите от престижната верига.

Първият сет премина по вкуса на първата ни ракета след равностойно начало, в което личеше, че напипва играта си. При 2:1 пред Григор се откриха точки за пробив и при четвъртата той успя на вземе аванс на сервиса на опонента си.

Това бе повратната точка, още повече след лесно затвърждаване и 4:1. До края на частта Димитров игра на високо ниво - разнообразно, стабилно на първи и втори сервис, целеше линиите, записа впечатляващи завършващи уинъри...

Така логично се стигна до 6:1.

Онези, които са очаквали бърз край, са останали изненадани обаче. 

Можеше да се случи, но французинът се измъкна при 1:1 и 15:40 във втория сет. За това помогнаха и две непредизвикани грешки от страна на първата ни ракета.

Нататък Гаске, който изглеждаше уморен до момента, вдигна нивото на представянето си, стана агресивен и лимитира грешките. При 4:5 за първи път от началото на срещата Димитров имаше слаб сервис гейм и от третия брейкпойнт беше пробит, което означаваше равенство в общия резултат.

В началото на третия сет обаче бившият №7 в света не успя да продъжи да поддържа същото равнище. Той сдаде първия гейм, при това много бързо. Най-добрият ни тенисист не трепна и удвои. Стигна се до размяна, но Гаске се движеше по ръба в геймовете си, докато хасковлията си върна контрола. Може би вече натежа и по-добрата физическа форма на бившия №3.

Това пролича и при 4:2, когато геймът бе решен с нов пробив в полза на Гришо - 5:2.

Той имаше леки трудности, когато сервираше за победата, но запази концентрация и след форхенд в аут на Гаске спечели още от първия мачбол. Положително е, че след равностойния втори сет и неблагоприятната развръзка в него Димитров отново пое контрола и довърши съперника си.