Григор Димитров записа втора поредна победа на Мастърса в Париж и то с обрат - 4:6, 6:2, 6:0 над шампиона от 2018 г. Карен Хачанов. Не се случва често той да направи "геврек" на съперник, при това добър играч.

Хачанов е бивша първа ракета на Русия, а сега е четвърта - №31, като българинът е точно пред него в световната ранглиста.

Димитров записа девет поредни победни гейма от втория сет до края. И спечели от третия мачбол за 6:0 на сервис на Хачанов.

Нашият представител чака Александър Зверев или Душан Лайович в третия кръг. 

Първият сет бе решен от само един по-слаб сервис гейм за един от двамата. Това бе Григор. До 4:4 двубоят премина като на спринт - опонентите печелеха без проблеми на началния си удар. 

Димитров се пропука първи. Той имаше предимство след 40:40, но прати не толкова трудна топка в аут от форхенд и малко след това руснакът взе аванс, който после затвърди с лекота и поведе с 6:4.

Григор поведе във втория сет, а след това дойде ред и на бившия първенец на парижкия Мастърс да се пропука на подаването си. Това беше добре дошло за българина, който се оказа с преднина от 3:0. Последваха размени, а при 5:2 Димитров не чака своя гейм, за да грабне сета - проби още веднъж. 6:2 и 1:1.

В тези минути, както личи и по резултата, играта на руснака не вървеше, той правеше много грешки, началният му удар също спря да работи ефективно. Обратно - Григор бе все по-уверен, за което помогнаха и няколко ефектни уинъра - и от трудни минаващи удари. Нервите владееха Хачанов, докато от другата страна личеше позитивизъм.

По-добре движещият се и все по-малко грешащ Григор продължи да доминира в третия сет. След два пробива той дръпна с 4:0. Геймът за втория брейк продължи близо 10 минути, а първата ни ракета грабна четвъртата възможност.

В петия гейм бившият №3 в света поусложни живота си, след като поведе с 40:0. Борещият се със заби и нокти Хачанов изравни, но Димитров съумя да продължи впечатляващия си рейд. Шестият гейм се оказа и последен, Хачанов не успя да избегне нулата.