Григор Димитров изигра един от най-силните си мачове през последните години, но въпреки това загуби драматично осминафинала от "Мастърс"-а в Париж от олимпийския шампион Александър Зверев. 

Българинът отстъпи с 6:7(4), 7:6(3), 3:6 в мач, който продължи цели 2 часа и 46 минути и бе изключително атрактивен за зрителите. Димитров отрази два мачбола във втория сет.

Първият вървеше равностойно и с убедителни изяви на сервиращите до 3:3, когато бившият №3 в света за първи път допусна спад и бе пробит. Последва размяна, а когато един от най-добрите в последните години сервираше за сета, брейкът бе върнат от отново набралия увереност Григор - 5:5.

Стигна се до тайбрек, в който Зверев имаше превес и успя да поведе.

Втората част бе дори още по-равностойна - без пробиви до тайбрека. Димитров бе този, който имаше повече шансове да притисне сериозно опонента си на впечатляващия му начален удар, но не му се отдаде. При 5:6 обаче Гришо се пропука и германецът получи два мачбола. С много спокойствие и майсторство те бяха отразени от аса ни - 6:6.

Набрал инерция, Димитров започна вихрено тайбрека, поведе с 5:0 и този път не изпусна шанса, изравнявайки общия резултат.

Има за какво да се съжалява в третия сет, в който фаворитът бе разклатен, ала Григор не го довърши. При 1:0 той получи три брейкбола, но ги пропиля - малко не достигна. Направи непредизвикани грешки и Саша се измъкна.

След нова размяна Зверев обаче не прости на Димитров при негов лек спад - 4:3. Макар и с мъка, шампионът от Токио си осигури аванс от 5:3. Краят на зрелището дойде малко след това - 6:3 и 2:1.