Англия е поредният европейски отбор, който се класира на Световното в Катар догодина. Това стана след рекордна победа с 10:0 над Сан Марино в последната квалификация.

"Трите лъва" спечелиха група I, а вторият Полша ще играе на баражи догодина.

Отборът от родината на футбола и лидерът на атаката му Хари Кейн поставиха няколко рекорда.

Това е първа победа на Англия с двуцифрен резултат от 1964 г. насам и първата в мач със състезателен характер. Тогава със същия резултат в приятелски мач е разгромен съставът на САЩ в Ню Йорк.

Кейн е първият английски национал, забил четири гола за едно полувреме. И с 16 постави рекорд за попадения в рамките на календарна година. А общата му сметка набъбна на 48. Така той се изравни с Гари Линекер, а пред него останаха само Боби Чарлтън и Уейн Руни, който е лидер с 53.

Деветката на "Тотнъм" още догодина може да стане №1.

Само трима негови сънародници са отбелязвали хеттрикове в състезателни срещи - Вивиан Удуърд, Дикси Дийн и Томи Тейлър. А последният с четири попадения е Йън Райт - през 1993 г., отново във вратата на Сан Марино. Кейн отбеляза три пъти и на Албания дни по-рано. От 64 г. насам не се бе случвало това - хеттрикове в две поредни срещи. Томи Тейлър го прави последен - преди Кейн.

Отборът на Сан Марино е на последното място в ранглистата на ФИФА - №210. Играчите на селекцията са аматьори.

Тази вечер са последните световни квалификации в Европа, така ще паднат и последните въпросителни. Те са в две групи. В гр. D Франция води с 15 точки и гостува на Финландия, която спори с Украйна. Тя ще играе на терена на Босна и Херцеговина. Скандинавците имат 11 т., а украинците - 9.

В група G спорът е троен. Нидерландия води с 20 т., Турция и Норвегия са с по 18 т. Турците гостуват на Черна гора, а "лалетата" приемат норвежците.