Правителството одобри допълнителен трансфер от 250 млн. лв. по бюджета на Националния осигурителен институт. Средствата ще се използват по мярката 60 на 40 за изплащане на средства за запазване на заетостта на работници и служители в засегнатите от пандемията от коронавирус икономически сектори. Чрез отпускането на допълнителния финансов ресурс около 65 000 работници и служители ще запазят работните си места

Средствата ще бъдат осигурени за сметка на резерва за непредвидени и/или неотложни разходи за 2021 г. по централния бюджет в частта за допълващи и компенсиращи мерки във връзка с COVID-19 и други, както и съгласно направените промени в Закона за държавния бюджет на Република България за 2021 г.

С друго свое решение министри днес дадоха 2,3 млн. лв. за довършване на ремонта и реконструкцията на източното (Банското) крило на манастира „Свети Великомъченик Георги Зограф" в Света гора. Обителта е на подчинение на Вселенския патриарх, но монасите в нея са българи.

Одобрени бяха и 361 785 лева за компенсации за 400 деца, които не са приети в държавни и общински детски градини поради липса на свободни места.