"Получавам доста сериозна подкрепа отвсякъде и удари от онези сайтове, които са заети да очернят хората. Ще взема решение дали да се кандидатирам за поста, когато започне съответната процедура".

Това каза пред бТВ бившият и бъдещ депутат от левицата Крум Зарков в коментар за възможността да се кандидатира за лидер на БСП. Темата стана актуална след оставката на Корнелия Нинова заради лошия изборен резултат.

Зарков обаче изтъкна, че важното е съставянето на правителство и чак тогава въпросите в левицата.

"Няма противопоставяне между Румен Радев и БСП. Една от причините за лошия ни резултат е разминаването на подкрепата на левицата за Радев", каза още Зарков.

Преди дни обаче Нинова заяви, че Радев е обидил депутатите от БСП, като им е заявил, че и те са част от статуквото, докато те са били опозиция на ГЕРБ. Тя каза още, че олигархичните кръгове, които са били около ГЕРБ, сега са се преместили около служебното правителство. От думите й стана ясно, че самата тя в лично качество може и да не подкрепи Радев на балотажа.

Зарков каза още, чепредлаганите решения на "Продължаваме промята" са добри. И след президентските избори ще започне работата за съставяне на стабилно правителство.

Националният съвет на БСП ще даде мандат за преговори ще се организират екипи.