"Няма да допусна да не играем в евротурнирите заради липса на лиценз. Но да, имаме проблем с лиценза. Макар и трудно, трябва да го решим", обяви собственикът на "Левски" Тодор Батков след днешното акционерно общо събрение на клуба.

"Сините" имат доста дългове, а сега ще натрупат и нови покрай освобождаването на нарочените за гонене футболисти. Бюджетът за 2015 г. не бива да е над 8 милиона лева, рече адвокатът. Шест от които ще са за заплати на футболистите от първия отбор, на служителите, а в това число влизат стипендиите на момчетата от школата и парите на техните треньори. Останалите два милиона са за други разходи.

Зимна селекция може да се прави само с играчи без договори, като заплатите им на годишна база не бива да надвишават 250-260 хиляди лева добави Батков. По-късно днес се очаква да стане ясно дали при тези условия Димитър Димитров-Херо ще се съгласи да стане треньор от 1 януари.

Управителният съвет на клуба се увеличава от 5 на 7 души. Излиза Христо Друмев, а влиза Минко Герджиков, бивш кмет на София и част от правителството на Стефан Софиянски. В УС ще влязат представители на Националния фенклуб и на тръста "Синя България". С втората формация се очаква да бъде подписан договор, по силата на който тя ще получи 15 процента акции от увеличения уставен капитал на дружеството. Срещу това тръста се задържава да осигурява по 1 милион лева годишно за клуба.