Билети с времево ограничение ще се въведат от следващата година в градския транспорт в столицата, съобщиха на брифинг днес председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев и зам.-председателят на транспортната комисия Зафир Зарков.

Ще са налице два варианта - първият ще е с валидност 30 минути, като той позволява прекачване между един и същи вид транспорт в рамките на това време. Цената му ще е колкото на стандартното билетче в момента - 1,60 лв. Като ако прекачването и валидирането му във втори автобус, например, стане на 29-ата минута, билетът ще важи до края на пътуването.

Вторият "времеви" билет ще е със срок 60 минути, като с него пътниците ще могат да пътуват в целия градски транспорт - автобуси, тролейбуси, трамваи и метро. Той ще струва 2,20 лв.

И двата нови вида билети ще се продават на пакети - 30-минутният в пакет от 20 броя за 30 лв, а 60-минутният - 20 броя за 60 лв.

Ще се обсъждат още нови талони с 20 билета от обикновените, както и дневна карта с валидност 24 часа, която ще е с 2 лв повече от сегашната дневна карта - която струва 4 лв и важи в рамките на деня.

Планира се в бъдеще класическият билет за еднократно пътуване да бъде премахнат, съобщиха още общинските съветници на ГЕРБ в СОС.