Интернет замени в огромна степен традиционните медии в последното десетилетие, но много от нас все пак предпочитат удобството и професионализма на класическата телевизия. В нея любимите ни предавания, новинарските емисии, специалните програми са пакетирани удобно и далеч по-достъпно заедно, отколкото ако издирваме всяко нещо в мрежата.

Пък и понякога е просто приятно да преглеждаш каналите, докато попаднеш на нещо, което искаш да гледаш.

Да си пуснеш телевизия у дома не винаги е проста задача – трябва да дойдат техници, да пробиват стени, да разполагат кабели, малки черни кутии, допълнителни дистанционни... А телевизионният пакет е вързан за един телевизор в хола и същата операция трябва да се повтори пак за телевизора в спалнята, на вилата...

Xplore TV на А1 е услуга, която вече повече от 2 години ни спасява от това, като ни предлага интерактивна телевизия, която позволява да търсим, да превъртаме, да записваме, която дори се учи от нашите предпочитания.

Доскоро това бе опция за лаптоп, за ТВ приемника у дома, или дори за смартфон с Xplore TV GO.

А сега вече можем да забравим и за приемника и да получим всичко по интернет, ако имаме смарт телевизор.

Телевизия за минути без главоболия

„Предимството на Xplore TV за смарт телевизор е, че клиентът може да си заяви услугата онлайн – през профила си в Моят А1, и веднага да си активира пакета. Не е необходим приемник, не е необходимо да дойде техник, който да поставя кабели или устройства. Той може веднага да се възползва от нея, което е най-голямото предимство, особено по време на пандемия“, обяснява Райна Андонова, старши мениджър “Мобилни и фиксирани продукти и услуги“ в А1 България.

Има и някои изисквания – нужно е да имаме смарт телевизор на LG или Samsung, произведен след 2017 г. Добрата новина е, че повечето устройства от този тип са на тези два бранда, несъмнени лидери в областта.

Но ако това е налице, инсталираме приложението и можем да имаме телевизия веднага – с достъп до всички над 230 канали, които са в различните пакети на А1, включително тези с 4К качество.

И още - връщане назад на всички предавания в последните 7 дни, запис на до 10 часа предавания, които могат да се съхраняват за 30 дни, пауза, превъртане.

Във версията за фиксирани абонати е налице и А1 Видеотека.

„Функцията ни за препоръки е базирана на поведението на клиента - това, което търси, което си запазва като любими предавания. Тя е адаптивна, така че следващия път, когато влезете, ще има нови предложения за вас на началния екран“, разяснява Андонова.

Търсачката на Xplore TV е не по-малко полезна и спестява онова чудене, когато не можем да се сетим за името на филма или сериала, който искаме да гледаме. Вместо да издирваме по сайтове, форуми, да бърникаме в биографиите на филмаджиите, е достатъчно просто да въведем това име, което се сещаме – на един от актьорите или на режисьора – и тя моментално ще ни представи всички записи, в чиито метаданни се появяват тези имена.

Xplore TV е с прост, удобен и достъпен интерфейс, независимо през какво устройство го ползваме. А сега опциите сякаш са безброй, независимо дали имаме смартфон с Android или iOS, дали ползваме Chrome, Firefox, Safari или Internet Explorer на браузъра, дали гледаме у дома с приемник или със смарт телевизор.

В момента пък всеки абонат на телевизия в А1 може да добави напълно безплатно Xplore TV в смарт телевизора си до 31.12.2021 г. като допълнителна услуга към основния си абонаментен план.