Автобус, пътуващ по линията Силистра - София, и ТИР са се сблъскали челно на разклона за селата Коларово и Зафирово, съобщават от полицията. Трима души са ранени и са хоспитализирани.

Шофьорът на тежкотоварния камион е на 48 години. Зад волана на автобуса е бил 36-годишен мъж, който е със счупен крак. По първоначални данни други двама пътници – мъж и жена, са по-леко пострадали, съобщава Нова тв.

Сигналът за катастрофата е бил получен в 05.45 ч. в сряда. На мястото на произшествието все още има екипи на полицията и пожарната. Извършва се оглед и се очаква специализирана техника да издърпа превозните средства и да освободи пътя. Движението е преустановено. Има обходен маршрут през селата Ситово, Босна, Суходол, Сокол и Зафирово, уточнява БНР.

Снежната покривка в Силистренско е 2-3 см. На места в района на Тутракан обаче достига и до 10 см. 

В същото време БНР съобщи и че заради катастрофирал румънски ТИР е затворена автомагистрала „Тракия“ при километър 271 в района на Нова Загора в посока Бургас. Камионът се е обърнал в аварийната лента, а ремаркето - в изпреварващата, казва директорът на Областното пътно управление Митко Иванов. Няма пострадали.