"Днес от прокуратурата решили да дойдат в парламента, за да ми връчат писмо. Не на домашния адрес, както е по закон, а в парламента - пред двеста журналисти и камери, за да може всички да видим колко добре се справят в борбата срещу престъпността".

Това сподели днес депутатът Христо Петров, Ицо Хазарта в профила си във "Фейсбук", визирайки проверката, която държавното обвинение реши да направи след като от парламентарната трибуна обяви, че е бил сплашван, за да не влиза в листите на "Продължаваме промяната" за вота през ноември.

"Дори и само това малко нещо казва достатъчно.

Не вярвам на тази прокуратура и не познавам нито един човек, който да им вярва. Единственото правилно нещо е да не участвам в тяхната игра. А в деня, в който България има нов и независим главен прокурор - първата ми работа ще бъде да го запозная подробно със случая, за който разказах преди дни" - посочва още Хазарта, давайки да се разбере, че няма да съдейства на прокуратурата, предвождана от Иван Гешев за собствения си случай.

Иначе, медиите в парламента не са станали свидетели на въпросното прокурорско посещение.

Както Клуб Z писа, преди ден Софийска районна прокуратура се самосезира по повод изявлението "на депутат от политическа партия и от министъра на вътрешните работи, касаещи отправени заплахи спрямо тях".

Както е известно - СРП е най-ниското ниво и съответно се занимава с най-леките престъпления.

Изявлението на Хазарта пък е от понеделник. Тогава парламентът се събра извънредно, за да гласува кабинетът. Петров говори за първи път от парламентарната трибуна и обяснявайки защо ще подкрепи правителството, каза:

"Познавам част от вас, познавам вашите началници, познавам вашите спонсори. Реших да попитам част от тях що за хора са Кирил и Асен. Защото те са ваши опоненти, би трябвало да можете да кажете нещо срещу тях. Знаете ли какво получих? Не получих никаква информация, но получих едно недсвусмислено послание, че ако продължа да ги подкрепям, ще загубя най-ценното, което имам. И ми се иска хората, автори на идеята да получа това послание, да знаят, че то е най-силната мотивация да заявя, че моето място е тук, в този отбор, в който вярвам и съм убеден, че той ще работи за България".