Поредното славно поколение на България в художествената гимнастика се сбогува с феновете си с грандиозен спектакъл в столичната зала "Арена Армеец".

В шоуто в пълната зала участва ансамбълът, донесъл първата ни титла на Олимпийски игри в гимнастиката, а също така Невяна Владинова, Катрин Тасева и Теодора Александрова, а Елена Бинева се включи онлайн.

Всички те бяха част от представлението "Сън", а по грейналите лица на хората на излизане от залата личеше, че едва ли някой е останал недоволен. Макар и с тъга, че Симона Дянкова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова и Ерика Зафирова, както и техните съотборнички, слязоха от сцената.

"Уважаема прекрасна публика, този път се вълнувам много. За пореден път изпращам едни фантастични гимнастички, които дадоха много и получиха много емоции, любов... Целият този екип също даде много любов, за да спечелим този олимпийски златен медал, който наистина приляга на българската художествена гимнастика", заяви шефката на БФ по художествена гимнастика Илиана Раева през сълзи.

"Тези момичета са моите воини и спечелиха този златен медал по безапелационен начин. Наистина сме много силен и сплотен екип. Сега аз изпитвам спокойствие, удовлетворение и щастие, че го постигнахме. Благодаря и на вас, публиката, за подкрепата. Благодаря и на вас момичета! Прекрасни сте, ще ми липсвате много!", каза още Раева.

За финал тя прочете текст отпреди ден на Стефани Кирякова в социалните мрежи и каза, че той е само пример, че тези момичета са не само силни гимнастички, но и "прекрасни същества".

"Дълго време чаках да дойде правилното време. Отлагах. Исках да намеря точните думи. Не бях готова да се разделя, но понякога времето изпреварва нас самите. Не мога да кажа, че бях готова и през 2016-а, когато започна моето пътуване към мечтите. Но вече знам, че никога не си напълно готов за това, което те очаква.

Благодарна съм, че преди 5 години се запознах с едни момичета, които носеха нещо специално. Нещо, което може би и аз имах в себе си, някъде много дълбоко скрито. То започваше да гори само, в един единствен случай - когато бях с тях. Беше някакъв пламък, но много различен от огъня.  Нова материя, различна светлина. Нашият собствен Космос", написа Стефани Кирякова в социалните мрежи.

Илиана Раева покани на сцената старши треньорката на ансамбъла Весела Димитрова, която също не сдържа сълзите си.

"Изпитвам огромно вълнение в момента. Аз имам няколко любими думи в българския език и "благодаря" е една от тях. Благодаря на всички, на моите момичета, на Илиана Раева, на целия невероятен екип професионалисти.

Благодаря на тези деца за всички емоции и щастие, които преживяхме. Втората е "любов". Няма как да правиш нещо с любов и то да не се получи. Обичам ви, момичета! Вярвам, че сега ще разперите криле, ще полетите с гордо вдигната глава както винаги сте стъпвали на килима", завърши Весела Димитрова и представи новите 11 момичета, които в момента се подготвят с ансамбъла.