Интересен парламентарен ден видя през обектива си днес фоторепортерът на Клуб Z Веселин Боришев. Докато в пленарната зала се гледаше бюджета на здравната каса, а на заден план в кулоарите ГЕРБ се мятаха между „за“ и „против“ реформата за пенсионното осигуряване, в парламента всъщност се събра почти цялото правителство.

Изненадващо тук се появи дори министърът на културата Вежди Рашидов. Който бързо трябваше да реши вярва ли в Дядо Коледа и ще си изтегли ли късметче от доста импровизирания старец (сравнително млад и с обици), който го пресрещна пред парламента като част от акция на Нова тв.

В същото време в залата по-редовен от всякога дойде и колоритният ДПС депутат Делян Пеевски, който явно силно се вълнува „да не остане на една пенсия“, както се пошегуваха негови колеги вдясно.

И ако в началото на споровете около здравния бюджет само Мая Манолова от БСП си позволи да размахва стари законопроекти и да обвинява министър Петър Москов в плагиатство...

... а той да я изслуша безмълвен, то няколко минути по-късно на заден план далече от окото на тв камерите вече вървяха интересни здравно-пенсионни договорки.

Ромският депутат Илия Илиев подминава здравния министър, с когото очевидно не намира общ език, но пък той доста охотно се оставя да бъде убеждаван от друг ДПС избраник – Йордан Цонев.

Очевидно офанзивата на ДПС е по всички фронтове. Следващият кадър е уловил как Хасан Адемов „облъчва“ Менда Стоянова. Или пък е обратното?

Кабинетът започва да се събира. Меглена Кунева и Христо Иванов дойдоха, за да обсъждат на председателски съвет стратегията за реформа в правосъдието, а се оказаха в центъра на скандала за пенсионните вноски.

Хм, а защо е дошла министърката на туризма Николина Ангелкова? Досега не сме разбрали, но сигурно подшушва причината на Христо Иванов.

Ангелкова, Кунева, Иванов и Москов – съвсем заприлича на правителствено заседание.

Кунева прави и два-три тегела между реформаторите и ГЕРБ...

А тия двамата дали си говорят за риба?

Да надникнем в кулоарите... А, таман бяхме забравили за патриотите, а Валери Симеонов и акад. Григор Велев взеха та представиха „Българска национална доктрина“. Тоя важен документ не трябваше ли да е дело на кабинета и парламента, да се чуди човек?

Да се върнем в залата. Още две вицета са се появили – Румяна Бъчварова и Ивайло Калфин?! Пък и Дончев се мерна в кулоарите. Само гледат да мръдне Борисов до Брюксел и тутакси зарязват Министерския съвет и си юрват към Народното събрание...

Не, че финансовият министър не трябва да бъде слушан, но Владислав Горанов определено успя да подлуди днес коалиционните партньори на ГЕРБ от Реформаторския блок и АБВ, включително и четиримата вицепремиери... При това само със заплахата, че ще се обади на Борисов по телефона!