Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов (ИТН) назначи инж. Лиляна Петрова за началник на Дирекцията за национален строителен контрол на мястото на досегашния шеф арх. Влади Калинов, който заемаше поста за времето на двете служебни правителства. 

Инж. Петрова има богат дългогодишен опит в строителния контрол и познава отлично работата на дирекцията, твърдят от пресцентъра на МРРБ.
Била е началник на регионалните дирекции за национален строителен контрол в София и в Софийска област.
Преди да оглави двете структури е заемала различни експертни постове в тях. Работила е и като началник отдел в Направление „Архитектура и градоустройство“ към Столичната община, където работеше и арх. Влади Калинов, преди да бъде освободен от кмета Йорданка Фандъкова. 

Калинов бе от ключовите фигури, участващи в разкриването на незаконното строителство на новите участъци от автомагистрала "Хемус" и разследването около магистрала "Струма" в участъка, в който катастрофира тежко македонски автобус.

Новата ръководителка инж. Лиляна Петрова има магистърска степен по специалността „Международни икономически отношения“ от Университета за национално и световно стопанство.

Завършила е „Инженерна геоекология“ в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“.