Компанията Meta, новият бранд под който са Facebook, Instagram, WhatsApp и други популярни платформи, ще изисква работещите присъствено да имат бустер преди да се върнат в офиса, съобщи "Уолстрийт джърнъл".

Това по план ще стане на 28 март, но завръщането в офисите се отлага за пореден път, а мерките се променят постоянно. В САЩ има рязък ръст на случаите заради новия вариант Омикрон.

Миналата година Зукърбърг обещаваше да работниците си да не изисква ваксинация въобще. По-късно стана ясно, че част от тях могат да работят частично у дома и в офиса - с молба. Сега могат да поискат и работа от дистанция.

Много от технологичните компании си спестиха живото присъствие на голямото изложение CES, което тази година беше присъствено, но също затвори ден по-рано. Другите техногиганти като Apple, Google, Microsoft също имаха надежди да върнат хората си в офисите през 2022 г., но им се наложи да отложат това за пореден път. Apple въобще няма нов срок, Microsoft предвиждат завръщане чак през септември, а Amazon ще позволяват отделни екипи да работят присъствено, ако желаят.