“Отровното трио” Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и проф. Велислав Минеков осъди Цвета Караянчева (ГЕРБ) за непозволено увреждане. Бившият председател на Народното събрание трябва да плати на тримата по 1000 лв., постанови Софийския градски съд. Това е частичен иск от 10 000 лв., така че когато спечелят окончателно, те ще могат да заведат ново дело за по 10 000 лв., по което вече ще е доказано, че има причинена вреда, съобщиха от пресцентъра на “Ние идваме”.

„Отровното трио“ заведе дело срещу Цвета Караянчева заради нейно интервю от 11.09.2020 г., в разгара на антиправителствените протести. В предаването „Лице в лице“ по bTV Караянчева казва: „Олигарси, които финансират онази част от протеста, като „Отровното трио“; „Мафия, която финансира протестите“; „въоръжен протест“; „На протеста са хвърчали бутилки със запалителна течност“.

Пред съда Хаджигенов, Бабикян и Минеков казват, че твърденията на Караянчева са откровени неистини, насочени към оклеветяване на организаторите на протеста. Настояват, че са претърпели болки и страдания и са уронени престижът, личното им достойнство и морал.

 Караянчева твърдяла пред съда, че оценката и коментарите й били личното й впечатление като гражданин и като председател на Народното събрание за поведението на протестиращите, пишат от "Ние идваме”.

„Още на протестите през 2020 г. обещахме, че сумата, която спечелим по това дело, ще дарим на детската онкохематология в София“, каза в коментар след съдебното решение адв. Николай Хаджигенов, председател на движение „Ние идваме!”.