Тази седмица е гала премиерата на новия български филм, посветен на трагично рано отишлата си изключително талантлива поетеса Петя Дубарова. Бургаското момиче живя само 18 години, но остави неповторима следа в българската лирика.

След премиерата в родния град на Петя, филмът ще бъде представен в София и страната. В столицата предстои официална прожекция днес, 19 януари. На 20 януари е срещата с актьорите на червения килим в кино Арена The Mall, а от 21 януари „Петя на моята Петя“ тръгва по екраните на страната, съобщи БНР.

 Ролите са поверени на Александра Костова (награда за главна женска роля от международното жури на фестивала „Златна роза“ 2021), Алиса Атанасова, Юлиан Вергов, Албена Павлова, Алена Вергова, Ясен Атанасов, Мартин Методиев, Моньо Монев, Васил Банов, Емил Марков и Александър Милчев.

Режисьор е Александър Косев, зад камерата е Иван Вацов, а сценарият е дело на Нели Димитрова и Валентина Ангелова. Филмът е с дотация от Националния филмов център и е подкрепен финансово от Община Бургас.

Въпреки, че беше включен в афиша на 25-ия „София филм фест“ през лятото на 2021 г., „Петя на моята Петя“ излиза официално на екран тази година, защото на 25 април се навършват 60 години от рождението на Петя Дубарова – съобщава за „Артефир“ продуцентът на филма Николай Урумов.