"Стори ми се, че цялата първа част на конгреса имаше упойващо действие, за да осигури по-доброто администриране на дозата от втората част. Дитирамби и никакви коментари за загубата.

Направих всичко по силите си да предотвратя този фарс. Познавам Нинова и тя беше смела и борбена, да се скрие зад подписка на делегати просто не го очаквах."

Това заяви народният представител от БСП Крум Зарков в предаването „Тази неделя“ по бТВ. 

Исках да изправя делегатите на конгреса пред тяхната отговорност, да алармирам за това, което най-вероятно ще се случи. Ако не реагираме като ужилени, спиралата е само надолу. Два избора го показаха и следващият ще го покаже също, заяви Зарков.

По думите му оттеглянето на оставката на Нинова е нанесло фатален удар върху партията.

„Няма да можем да се изправим така, както бихме могли, ако Нинова и министрите на БСП поемат отговорностите, които вече са поели в държавата, а други хора с нова енергия се заемат с тежката задача да възстановят партията и да я подготвят за местните избори“, заяви Зарков. 

Участието на БСП във властта се е случило не по силата на изборния резултат, а по силата на политически процеси, конюнктура и парламентарно разпределение, заяви Зарков. 

Анализът на резултатите от конгреса тепърва ще се анализират, но партията трябва да се събере, да се стегне и да се организира преди местните избори, заяви Зарков.