"Лос Анджелис Рамс" ще излезе срещу "Синсинати Бенгълс" на 56-ото издание на финала по американски футбол Супербоул на 13 февруари. И двата отбора спечелиха с обрати финалите на Националната и Американската конференция миналата нощ.

"Рамс" е домакин - големият сблъсък ще се играе на неговия стадион SoFi в Ингълууд, Калифорния. Това се случва за втора поредна година. През миналата "Тампа Бей Бъканиърс" бе домакин на "Канзас Сити Чийфс" и взе титлата.

"Бенгълс" е неочакван претендент - малцина вярваха, че отборът ще извърви пътя до битката за титлата. Губеше с 3:21 на терена на големия фаворит "Канзас Сити", но стигна до обрат и поведе, като двубоят стигна до продължение при 24:24. В допълнителната част пас на куотърбека на домакините Патрик Махуомс беше пресечен и след това подавачът на гостите Джо Бъроу дирижира нападение, довело до "фийлд гол" (3 т., на снимката долу) - 27:24.

"Синсинати" има две поражения на Супербоул - през 1981-ва и 1988 г. Беше без победа в плейофи от 1990 г.

"Лос Анджелис Рамс" (до неотдавна "Сейнт Луис Рамс") пък най-сетне успя да подчини регионалния си и исторически опонент "Сан Франциско 49" - 20:17. "Овните" губеха със 7:17 в третата четвърт, но успяха да притъпят атаките на съперника, а във важните моменти отбелязаха точки. И тук имаше драма почти до последните секунди.

"Фортинайнърс" спечели последните шест мача срещу "Рамс", включително двата в изминалия редовен сезон, но този път бе надигран. "Овните" са с победа и три загуби в историята на финалите, като №1 станаха през 1999 г., когато тимът бе в Сейнт Луис.

На полувремето на Супербоул на 13 февруари шоу ще направят рап и R&B звездите Д-р Дре, Снууп Дог, Еминем, Мери Джей Блайдж и Кендрик Ламар.