Футболистът на "Манчестър Юнайтед" Мейсън Гринууд бе освободен под гаранция по-рано днес, съобщава Би Би Си. 20-годишният нападател бе арестуван в края на миналата седмица по подозрения, че е изнасилил и пребил момиче, за което се предполага, че му е била приятелка.

Той прекара три нощи в ареста на манчестърската полиция, като е разследван и по трето провинение - заплахи за убийство. Поради това прокуратурата издейства да бъде задържан допълнително, но от днес е на свобода. Не се разкрива срещу каква сума.

Гринууд, един от големите таланти на английския футбол, може да се сдобие с обвинения и съден, което ще постави на карта бъдещето му в най-популярната игра. "Манчестър Юнайтед" реагира още в неделя, като обяви, че юношата на клуба е изваден от състава, няма да тренира и играе в мачове.

Малко преди ареста му, тийнейджърката, от която тръгна сигнала, публикува шокиращи снимки и видеа в инстаграм. Твърди се, че се чувал мъжки глас - според още непотвърдени информации този на Гринууд, който заплашвал и обиждал. Постовете бяха свалени впоследствие.

Световният гигант в екипировката Nike обяви, че къса договора си с играча. Компанията EA Sports пък го извади от всички видео игри и продукти с марката FIFA.

Самият Майсън Гринууд до момента не коментирал случая.