"Стилиян Петров и Мартин Петров много ги уважавам, те са дали много на българския футбол, но нямат опит в управлението му. Не за заемали мениджърски позиции, а това е много важно. Също и Бербатов."

Това заяви избраният наскоро за спортно-технически директор на БФС Георги Иванов-Гонзо при гостуване в "Нова телевизия".

Той бе попитан от водещата Лора Крумова за разделението в управлението на футбола ни - вече от близо година Бербатов е яростен опозиционер на Борислав Михайлов. Гонзо бе спортен директор на "Локомотив" (Пловдив), но напусна в знак на несъгласие с президента Христо Крушарски. И прие поканата на Михайлов, която, както се оказа, е получил преди повече от 12 месеца.

"Бербатов се кандидатира преди една година, а аз бях потърсен отпреди това. Присто избрах другия лагер. Но аз искам да работя за футбола, това е моята цел", добави бившият №9 на "Локомотив" (Пловдив) и "Левски".

Той участва в разработването на цялостна нова стратегия за развитие на българския футбол, по програми, за уеднаквяване на работата в националните отлбори от юноши до мъже, за промени в детско-юношеския футбол.

Готвят се много промени в БФС, които ще бъдат обявени на конгреса (на 18 март, който отново ще е изборен - по последна информация, бел. ред.). Хората ще бъдат приятно изненадани. Имам доверие на Боби Михайлов, дал ми е картбланш да работя за доброто на футбола, каза Гонзо.

"Трябва да започнем единна програма за всички възрастови групи до 18 години. Да работим съвместно с клубовете. Така ще имаме обща цел. Големите клубове крадат малки деца от школите и не заплащат нищо за развитието им. Искаме да направим хранителна верига - големите да плащат на малките, за да имат те стимул да работят и създават кадри", обясни Иванов.

"Правим една и съща грешка и очакваме да се случи нещо различно. Нужна е промяна, да се защитят малките клубове. УЕФА ни попита какво правим за децата от 4 до 6 години. Нищо. А за тези от 7 до 10 години? Пак нищо. Казаха ни, че половината от пътя на тези футболисти вече сме го изгубили. От количеството трябва да намерим качество. Така ще имат базата от масовия спорт и школите ще ги развиват", рече още той, посочавайки, че по-добри резултати на националния отбор ще има едва когато се случи всичко казано по-горе.