Владимир Илиев се класира на 31-о място в спринта на 10 км в биатлона на Зимните олимпийски игрите в Пекин. Той е с най-предно класиране от българите.

Илиев направи добро състезание и завърши на 1:51.8 мин. зад победителя Йоханес Тингес Бьо от Норвегия.

Българинът стреля без грешка в първата си стрелба от легнал, но пропусна две мишени от положение прав. Илиев, който беше 54-и в спринта в "Пьончан 2018", отново показа силно ски бягане.

Дебютантът Благой Тодев се представи отлично и завърши 52-и с девет от десет повалени мишени и пасив от 2:38.8 минути. Той е само на 20 г.

Антон Синапов финишира 56-и с две наказателни обиколки и на 2:45.0 мин. след победителя.

Димитър Герджиков се класира на 63-то място с две грешки и изоставане от 2:56.1 минути. Така Илиев, Тодев и Синапов се класираха за преследването.

Двама братя се качиха на подиума. Олимпийски шампион стана Йоханес Тингес Бьо от Норвегия, който пропусна една мишена във втората си стрелба и измина трасето за 24:00.4 минути.

За Бьо това е шести медал в кариерата от олимпийски игри и трети златен след смесената щафета в "Пекин 2022" и индивидуалната дисциплина на 20 км в Пьончан.

Втори на 25.5 секунди също с една пропусната мишена е Кентен Фийон Майе от Франция. За него това е трето отличие от Игрите в китайската столица след златото на 20 км и среброто със смесената щафета.

Бронзовия медал спечели братът на Йоханес Тингес Бьо - Тарей Бьо, който завърши с пасив от 38,9 сек. с една грешка в стрелбата.