Четирима мъже, водещи скитнически начин на живот, са задържани за съпричастност към избухналия снощи пожар в сградата на улица „Булаир” № 5 Б в Бургас, съобщават от полицията. Те са направили пълни самопризнания, задържани са за срок до 24 часа. Иззети са записи от намиращи се в близост видеокамери, по които са издирени мъжете,. 

БНР съобщи, че пожар е възникнал снощи в сградата на ул. "Булаир" 5 в Бургас. Сигналът е подаден в 20.50 мин., уточниха от полицията. Отзовали са се 2 противопожарни автомобила с 6 огнеборци. Гасенето на огъня е продължило до 23 часа.

Около 4.10 мин. обаче е получен повторен сигнал за  възобновил се огън, на място пристигат 4 противопожарни автомобила с 10 огнеборци. В момента се разчиства и обезопасява сградата, за да може да започне огледът, при който да бъдат установени причините за пожара.

От години постройката на ул. "Булаир" се руши, припомня националното радио. Тя е държавна собственост и вчера Областната администрация в Бургас съобщи, че предприема действия, за да се намери държавна институция, предприятие или организация, на която сградата да бъде предоставена безвъзмездно за управление.

До 2019 година тя се е ползвала за жилищни нужди и е в лошо техническо състояние. Затова се нуждае от спешен ремонт, съобщиха още от институцията.

БНР-Бургас съобщи през декември 2020 г., че в къщата бе намерен мъртъв клошар.