Появи се първият трейлър от "Елвис" - най-новия филм за Краля на рока, който предстои да излезе това лято.

В ролята на Елвис Пресли е актьорът Остин Бътлър, а образът на скандалния мениджър на рок иконата - полковник Том Паркър, е дело на носителя на Оскар Том Ханкс. Зад камерата стои режисьорът Баз Лурман, който е автор на кинохитовете „Ромео и Жулиета“, „Мулен Руж“, „Великият Гетсби“ и много други.

Всичко това, плюс епохата и много от музиката на легендарния рок музикант ни дават усещането, че предстои едно истинско пиршество за сетивата това лято, съобщи ZRockradio.

Говорейки за избора на 30-годишния Бътлър, Баз Лурман споделя, че е усетил, че той олицетворява духа на една от най-емблематичните музикални фигури в света. Ето го и първия трейлър:

Филмът изследва живота и музиката на Елвис Пресли, видян през призмата на сложните му отношения с неговия загадъчен мениджър, полковник Том Паркър, чието влияние върху решенията на звездата е било огромно - включително за брака му и записването му на военна служба.

Историята се задълбочава в сложната динамика между Пресли и Паркър, обхващаща над 20 години - до издигането на Пресли, до огромната му слава, на фона на развиващия се културен пейзаж и загубата на невинността в Америка.

Централно място в това пътуване има един от най-значимите и влиятелни хора в живота на Елвис - Присила Пресли (Оливия ДеДжондж). Театралната актриса Хелън Томсън пък играе майката на Елвис - Гладис, а Ричард Роксбърг („Мулен Руж“) е в образа на бащата на Елвис - Върнън.

„Елвис“ тръгва по кината в петък, 24 юни.