Проверката срещу бившата служебна министърка на икономиката Даниела Везиева за плагиатство все още продължава, макар законовият срок за завършването от един месец й отдавна да е изтекъл. Това информираха Клуб Z от Министерството на образованието и науката.

"За проверка на сигнала срещу Даниела Везиева, в съответствие с чл. 30, ал. 8 от Закона за развитието на академичния състав в Република България, са определени арбитри. Към момента проверката е в ход. След приключването й резултатите ще бъдат публикувани на официалната интернет страница на Министерството на образованието и науката", пишат ни от пресцентъра на министерството. 

Решихме да попитаме МОН докъде е стигнала проверката, обявена пред медии още на 10 декември м.г.

 
Става дума за дисертацията на Даниела Везиева. Трудът, който според сигналите на заинтересовани хабилитирани лица е в 95% плагиатстван, всъщност се разглежда заедно с дисертациите на още трима души, защитили докторска степен под един и същи научен ръководител - проф. Венелин Терзиев освободен наскоро от Русенския университет заради ниска атестация. Той е бил научен ръководител на Везиева, но и на зам.-ректорката на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите Екатерина Арабска, ръководителката на квалификационния център в Русе Преслава Димитрова и Марин Георгиев от русенската болница „Канев“ и Военната академия. 
 
Везиева бе заявила, че не се притеснява от проверката на нейната докторантура.