В опитите си да разруши телевизионна кула в Киев Русия унищожи мемориал на Холокоста.

При бомбардировката срещу кулата загинаха петима души и още петима бяха ранени. В района й се намира Бабий Яр - пролом, в който нацистите извършват масови кланета по време на кампанията им срещу Съветския съюз през Втората световна война. Първото от тях, което е и най-добре документирано, е извършено на 29-30 септември 1941 г. Убити са 33 771 евреи.

Разрушаването на кулата е спряло базовата честота 105 FM, но украинското радио продължава да работи в Киев на 97.2 FM и 97.6 FM, съобщи "Украинска правда". Загинали са и 20 души, съобщиха украинските власти.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски изтъкна значението на местността  в туитър.

"Към света: какъв е смисълът да казваш "никога повече" в продължение на 80 години, ако светът мълчи, когато бомба падне в региона на Бабий Яр? Най-малко 5 убити. Историята се повтаря..."

В южния град Мелитопол, който руснаците завладяха в първите дни на инвазията, украинците все още не са капитулирали. В социалните мрежи се появи видео, в което група протестиращи блокира руски конвой.

В Херсон се водят ожесточени боеве. Руските войници изпитват обичаен проблем - останаха без гориво и храна. Затова прибягнаха до плючкосване на магазини. По-късно успяха да навлязат в южната част на града, но украинските сили държат административния център.

Харков, който е сред най-честите цели за обстрел на руската армия, отново е атакуван, по-силно от всякога. Огромна експлозия разтърси града около 21 ч, ракета е ударила депо за муниции.