Щабовете на "Левски" и ЦСКА-София изказаха критики към съдията Валентин Железов след снежното дерби, завършило 0:0. Нещо повече - собственикът на "сините" обиди рефера, твърдейки, че той е обидил играч на отбора.

"Трудно може да се говори за футбол в този сняг. Поздравявам нашите футболистите за показания характер. Имаше битка, борба, рече Сираков. - Искам само да отбележа, че главният съдия е обидил един от нашите играчи и го е нарекъл "палячо". Искам да кажа на г-н Пластмасов, защото той не е Железов, а Пластмасов, че единственият палячо на терена беше той."

В същия дух бе и изказването на Станимир Стоилов, който поиска сметка на екипа на "Диема спорт", че не е предизвикал отлагане на срещата (заради снега), притежавайки правата за излъчване.

"Първо, футбол се игра в началните 10-15 минути. Нашият отбор започна така, както исках - със самочувствие, агресивно, рече треньорът. - После след прекъсването вече футбол нямаше, всичко стана единоборства. Нямаше футбол. Хората, които трябваше да си вземат решение да не се играе този мач и да се направи утре един празник, нямаха смелост да поемат отговорност.

Омръзна ми да се занимавам с хора, на които им се плаща да вземат решения. Преди срещата теренът беше в перфектно състояние. След прекъсването казах на съдията, че това не е терен за футбол. Но никой не взима решенията, за които им се плаща. Караме си я ден да мине друг да дойде и затова сме на това дередже.

"Не знам дали е работило отоплението. Като не може, прекъсваш мача и след 24 часа трябваше да се изиграе. Видяхте как играхме в първите 10-15 минути. Казах, че първенството ще почне след 10 май, а дотогава ще бъде някакво точкогонство. Какви изводи някой може за си направи днес някой, освен за някаква борба и ритане на топката. Моят млад отбор в почти 45 минути с човек по-малко прояви характер, стараха се играчите. Но исках да ги видя в други условия.

"Телевизията уж плаща милиони, пък се съгласява да излъчва мач при тези условия. След като и от телевизията зависи, трябва да се премести мача. Аз лично като треньор исках да видим дали сме готови, дали можем да играем добър футбол срещу първите два отбора. Но ние не отговаряме за цветната боя, за ВАР. Като няма условия за футбол, сега се чудим какво да коментираме", завърши Стоилов.

Стойчо Младенов

"Лоша организация за мача. Трябваше ние да крещим за червените топки и червените линии, старши треньорът на ЦСКА-София имаше друга гледна точка за причините за проблемите. - Първото полувреме нямаше футбол, но на такъв терен не е възможно да се покаже футбол.

През второто имахме пълно надмощие, създадохме чисти положения, но нямахме нужния късмет. Имаше и 100-процентова дузпа срещу Турицов през първата част. Идентични ситуации - на Мазику се показва червен картон, в друг не се показва. Критерият на съдията беше различен."

"Ние също бяхме за отлагане на мача. Всеки очакваше добър футбол, а първото полувреме времето и теренът не позволиха да се играе. Второто полувреме, когато поизчистиха терена, доминирахме и имахме 300-процентови положения, но по чудо не влезе. В такива мачове и една ситуация да имаш, трябва да я вкараш. Няма да се откажем от битката за титлата. Гонитбата продължава. Имаме директен двубой, "Лудогорец" има къде да губи точки", каза още Младенов.