Какво е най-странното нещо, което се яли на обяд? Ястие от някоя екзотична кухня или нечий кулинарен експеримент?А защо да не е бургер "снежен човек", или такъв който доста напомня на желязната лейди Маргатет Тачър. Уморени от скучните обеди в офиса, двама щури графични дизайнери решават да направят храната много по-интересна и забавна. Така се ражда проектът Fat & Furious Burges (Дебели и яростни бургери) в студиото на Томас Вейл и Куентин Вайсбух в Париж. Закачката с популярния филм Fast & Furious (Бързи и яростни) започва като шега, но двамата дизайнери я превръщат в бизнес. Готварската им книга се радва на голям успех, а странните им бургери са впечатлили дори световноизвестният готвач Гордън Рамзи.
"Излизахме на обяд всеки ден и беше скучно... много скучно. Пица, сандвич, бърза храна. Винаги едно и също. Храната трябва да изглежда щуро и да те провокира, а не да отнесеш хартиен плик в офиса и да ядеш почти същото всеки ден', казват Вейл и Вайсбух.
Студиото им се превръща в кухня, а единственото правило е накрая сандвичът да става за ядене. Те използват познатите ни съставки за бургери, но добавят хранителни оцветители, странни вкусове и малки предмети. Резултатът е повече от интересен, въпреки че някои от опитите им не били особено вкусни.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и днес, за да научите новините от България и света, и да прочетете актуални анализи и коментари от „Клуб Z“. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме нужда от вашата подкрепа, за да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 държави на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на истинска, независима и качествена журналистика. Вие можете да допринесете за нашия стремеж към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият поръчител на съдържание да сте вие – читателите.
Подкрепете ни