Президентът на "Барселона" Жоан Лапорта даде интервю на Христо Стоичков в Маями, където каталунците са на предсезонна подготовка.

Той говори пред Камата в предаването "Мисия Европа" за привличането на Роберт Левандовски и трансферните планове на Барса.

"Спокоен съм за новите ни попълнения. Искаме да направим конкурентен отбор, да дадем на Шави възможност да изгради силен отбор и вярвам, че сме на прав път", започна Лапорта.

Барса вече направи няколко трансфера, като водещи са на Роберт Левандовски, Рафиня и Франк Кесие.

"Мечтата ми е Барселона отново да стане марка в световния футбол, работим за това. Ако не се възстанови икономиката, ще бъде много трудно. Футболът не може да чака. С Дембеле, Рафиня, Левандовски, Кесие, Обамеянг, Феран…. Мисля, че Матеу Алемани и Жорди Кройф свършиха добра работа", похвали шефът хората, отговорни за трансферната политика.

Бизнесменът явно има големи обаквания към Левандовски.

"Барса се нуждае от голмайстор, както всеки голям отбор. Роберт е като картечница. Печелил е "Златната обувка" няколко пъти. Йохан (бел. ред. Кройф) щеше да го хареса. Той е гаранция за голове, а всеки голям отбор има нужда от голове. С него, с Ансу, с Оба - имаме гаранция за голове. Сега вече футболните кариери са дълги. Роберт е на 34 години, но се грижи добре за себе си. Освен това съпругата му е нутриционистка. Така, като имаш жена, която се грижи за теб...", каза Лапорта за Левандовски.

Босът казва, че трансферите не са приключили:

"Сега трябва да поработим и върху защитата. Шави се ориентира към няколко играчи и се надявам феновете ни да имат още поводи за приятни изненади. Работим върху това, не мога да ти ги разкрия сега. Конкурирахме с отбори като “Пари Сен Жермен” и “Челси” за Левандовски и самият той поиска да дойде тук. Трябва да му благодарим."