Поне като резултат, “Лудогорец” записа класическа победа с 3:0 над ирландския “Шамрок” в първия двубой от втория предварителен кръг на Шампионската лига.

Той е и най-важният, тъй като отваря вратата на “орлите” за следващата квалификация, макар че през второто полувреме играта на българския тим не вървеше като през първото. В края му обаче първенецът ни вкара така важния трети гол.

Реваншът е идния вторник от 22 часа на ирландска земя.

Първият гол бе отбелязан след хубава атака, завършена от Пиерос Сотириу в 25-ата минута. Той изпревари защитник на ирландците и вкара красив гол с глава.

Второто попадение падна в 35-ата и негов автор отново бе Сотириу. Този път то дойде след продължителна обсада и разбъркване пред вратата на гостите.

През първото полувреме “Лудогорец” имаше явно превъзходство и пропусна още тогава да забие поне още едно попадение.

След почивката “зелените” понамалиха оборотите. “Шамрок” опита да изнесе играта извън собствената си половина и успя да се опре на своя домакин, донякъде повече и със силов футбол.

Ирландците пропиляха единственото си сериозно положение за гол. Шон Хор засече центриране от ъглов удар в аут.

В добавеното време резервата Игор Тиаго вкара за 3:0 при ситуация, която приличаше на тази при втория гол. Попадението доста огорчи “Шамрок”, който явно осъзнава, че само чудо може да го прати напред в турнира.