Старши треньорът на “Байерн” (Мюнхен) Юлиан Нагелсман направи интересно изказване часове след като “Барселона” финализира трансфера на Роберт Левандовски, който доскоро водеше атаката на неговия тим.

“Барселона” е единственият клуб, който уж няма пари, но както виждаме, привлича всеки един играч, който пожелае. Не знам как става това. Странно е, луда работа”, рече Нагелсман пред германски медии.

Барса, който е във финансова криза, взе звезди като Франк Кесие (от “Милан”), Рафиня от “Лийдс” и Левандовски. Същевременно президентът на клуба Жоан Лапорта заяви пред Христо Стоичков, че това не е краят, ще бъдат осигурени и защитници.

А с такъв се сдоби и “Байерн” - Матайс де Лихт, за когото ще бъдат платени 70 млн. евро на “Ювентус”, като могат да станат и с 10 повече. Сделката за него също бе приключена вчера.

"Матайс де Лихт впечатлява не само с игровите си качества, но и като човек, който е играл лидерска роля във всичките си отбори. Той се научи да поема отговорност още от малък. Силният отбор се нуждае от нещо повече от силна атака.

Благодарение на този трансфер ние засилихме защитата си до най-високо ниво", така главният изпълнителен директор на “Байерн” Оливер Кан коментира преминаването на нидерландеца пред официалния сайт на баварците.

Де Лихт премина от “Аякс” в “Ювентус” през 2019 г.