"Левски" записа една от най-впечатляващите победи в първите мачове от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите - 2:0 срещу гръцкия гранд ПАОК, който бе силно фаворизиран след жребия.

И напълно логично, тъй като "сините" дълго отстъстваха от Европа (три сезона), но поне досега завръщането е триумфално. Предстои реванш в Солун идната седмица, където ПАОК ще опита да отговори пред прочутата си публика.

Уелтон откри резултата още преди да е изтекла и една минута. В 19-ата Билал Бари удвои. Нататък "Левски" продължи да има превъзходство, като през втората част затвори двубоя и не допусна гол на почти пълния си стадион.

Пропусна да вкара трети гол и да погледне още по-смело към следващата фаза, където, поне на книга, може да има по-лек опенент.

"Левски", който излезе без четирима основни футболисти, а на резервната скамейка имаше само 4-ма, започна много силно и поведе още в 40-ата секунда. Това се случи със съдействието от бивш играч на "сините".

Николай Михайлов изрита топката от собственото си наказателно поле и централният защитник Янис Каргас, който доскоро бе "син", опита да я избие, но вместо това изведе Уелтън сам срещу вратаря.

Бразилецът прехвърли дебютанта и потенциален хърватски национал Доминик Котарски - 1:0.

В 19-ата минута се получи брилянтна контра, тръгнала от Уелтън. Бразилецът се върна в защита и отне топката от голямата звезда на гостите Андрия Живкович (бивш играч на "Партизан" със стаж и в Западна Европа), след което дриблира покрай друг халф на ПАОК и подаде наляво към Георги Миланов.

Той пробяга дистанцията от центъра до наказателното поле и подаде по земя към Билал Бари, който засече топката и не остави шанс на Котарски.

"Левски" можеше да вкара още голове, но направи пропуски. Роналдо се озова в много добра позиция в наказателното поле, но си поведе дълго топката и ударът му от малък ъгъл попадна в тялото на Котарски.

Филип Кръстев също отправи точен удар, но и той бе отразен от хърватския страж на ПАОК.

Левски създаде следващото си положение в 62-ата минута, когато отново Уелтън отне от играч на гърците. Този път той го направи в половината на ПАОК и пред наказателното поле, след което стреля бързо към далечния ъгъл, но неточно.

Гостите от Солун бяха по-активни в атака през второто полувреме, но така и не успяха да създадат чисто положение. Близо до попадение бяха при две центрирания в самия край.