Спортно-техническата комисия (СТК) на БФС официално отложи насрочения за неделя от 21 часа мач между "Славия" и "Левски" от Първа лига. Това става по искане на "сините" - заради реванша с ПАОК в Лигата на конференциите идната седмица. 

СТК се позовава на точка от наредбата. Няма нова дата.

По-рано днес "Славия" отказа на "Левски" отлагане на неделното дерби на стадион "Александър Шаламанов".

Снощи "сините" победиха солунския гранд с 2:0.

"Белите" твърдят, че промяна ще е в техен ущърб. В отворено писмо до Спортно-техническата комисия на БФС, те се обосновават, че съперникът им отдавна е знаел датите на УЕФА, а и тези на БФС за нашия шампионат. Късно е поискал двубоят да не е в неделя.

Ето пълният текст на позицията на "Славия":

"На вниманието на членовете на Спортно-техническата комисия на Българския футболен съюз.

Господа,
ПФК Славия не приема предложението на ПФК Левски София за отлагане за неопределено време на срещата от 3-ия кръг на Първа лига Славия – Левски, насрочена в програмата за 24 юли от 21.00 часа на стадион "Александър Шаламанов" и намира за неоснователни посочените в предложението причини: "... участиe  на отбора в европейските клубни турнири и наличието на  контузени футболисти в представителния отбор..."

Нямаме намерение да влизаме в спор с ПФК Левски и не желаем да бъдем обвинявани в неколегиалност. Напомняме пред комисията, че датите за квалификационните кръгове в европейските турнири бяха обявени от УЕФА още в началото на тази година. Напомняме също, че отборът на Левски доби право да участва в тях преди повече от два месеца от днешна дата, а в ПФК Левски , както и ние, знаеха от 15 юни насам, че в третия шампионатен кръг отборът ще гостува на Славия, но писма и молби за промяна на датата на мача в БФС не бяха изпратени. От ПФК Левски поискаха промяна едва три денонощия преди обявения ден и час на мача.

Ако уважаемата Комисия реши да има промяна и мачът да се играе на по-късна дата, това ще бъде изцяло в ущърб на нашия отбор и клуб, защото напълно ще се наруши тренировъчната и състезателната програма  на футболистите, за чието реализиране се трудят шестима треньори, медицински екип и помощен състав, а ПФК Славия изразходва значителни средства от своя бюджет.

Господа, умоляваме ви в решението си да се ръководите от принципа за равнопоставеност на всички клубове от елитната професионална група, независимо кои от тях в какви турнири и кога участват.

Нека не се забравя, че  наредбите, правилниците и указанията на БФС и УЕФА са еднакво валидни и задължителни за всички."