"Има такъв народ" излиза от преговорите за правителство и призовава за предсрочни избори. Това обяви Слави Трифонов в извънредно видеоизявление. Повод за реакцията му бе изтеклият запис на Христо Иванов. 

"Ние няма да правим и подкрепим правителство на лицемерието. Защото това е лицемерие. Излизаме от тези преговори, Христо Иванов ги прекрати. Отиваме на избори", рече шоуменът.

Той започна така:

"Днес Христо Иванов и парламентарната група на ДБ за първи път говориха това, което наистина мислят - в сградата на НС, в ефир, в интернет, с включени микрофони и камери. Говориха, защото не знаеха, че са на живо и лицемерието им лъсна пред всички. За първи път видяхме истинското лице на лъжата, манипулацията и политическа еквилибристика."

Той цитира следното изказване на Иванов: 

„(...) Допуснахме мисълта да се разговаря с ИТН. Това означава, че те вече не могат да кажат „ИТН са 100% мафия, а ние сме 100% бели”, т.е. - нещата започнаха леко да се размиват".

„В прав текст Иванов признава, че ПП и ДБ ни наричат мафия, не защото е така, а защото така те изглеждат „бели”. Признаха, че нагло, брутално лъжат. Това е просто отвратително. Лъжат, че не обсъждат персонален състав на кабинета.

Всички чакаме мандатоносителят да каже кой ще е кандидатът за премиер, как ще изглежда тяхното предложение за правителство. А те мислят, че трябва да се обсъжда какъв министерски пост ще заеме Кирил Петков. Ами, никакъв, бе, Христо! Никакъв министерски пост не трябва да заема Петков. Нали за вас от ДБ и ПП най-важна беше България – политиките, управленската програма? Ето ви лицемерието в най-чист вид."

Слави Трифонов продължи със следното: 

"Аз изтривалка ли съм? Аз ли съм оправданието за некадърността на едни аматьори? Аз ли съм мафия, защото така ви изнася? Лъжете безсрамно, нагло и отвратително! Отвращавате ме! Нямате никаква чест и достойнство и вместо да създавате - рушите! Оказа се, че неадекватността и неспособността да се управлява не може да се прикривана с добре облечени думи.

С добре облечени думи може да продаваш пробиотици, но не и да управляваш държава! Затова сега ще бъда пределно ясен – ние вече нямаме място в тези безсмислени и лицемерни преговори, защото току-що Христо Иванов ги прекрати. Ние правителство на лицемерието няма да правим, няма да го подкрепим и ще отидем на избори. Не се страхуваме от избори и това какво ще се случи на тях.”

Той добави, обръщайки се към избирателите, че "те са суверенът и трябва да решат дали да дадат доверието си на хора, които казват истината, или на такива, които лъжат и лецемерничат”.

Трифонов завърши така:

„Не ви ли е обидно като ви казват колко лош избор ще направите? Всички лицемери говорят колко е лошо да има избори, т.е. ти, уважаеми избирателю, ще направиш много лош избор. Е, аз не мисля така. Никой не може да ви се сърди. Вие сте суверенът, вие определяте правилата на играта. Всъщност вие никога не може да сбъркате. Такава е демокрацията. И това е прекрасно.”