Грешката на сега управляващите е, че се опитват да лъжат хората и ги излъгаха, заяви пред симпатизанти в Перник лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той добави, че по време на управлението на ГЕРБ за председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) е бил назначен бивш депутат от „Демократична България“ (ДБ), за да може той да е максимално неутрален.

Настоявахме подобен човек да остане на регулатора, но те за да покажат своята арогантност отказаха, въпреки нашите предупреждения, че това момче не става, заяви Борисов.

Управляващите сега са точно като болшевиките. Мислят, че те винаги са прави и всеки, който е срещу тях се превръща във враг. Не искат да имат правителство, те искат само постове и кресла, добави още той.

Лидерът на ГЕРБ коментира и вчерашния запис от заседанието на парламентарната група на „Демократична България“. Нямаше да коментирам вчерашния запис, ако те не се опитваха да кажат, че за това са виновни ГЕРБ и Бойко Борисов, каза той и допълни, че никъде в записа не се чуват решения или обсъждания за цените на тока, инфлацията, за плана за възстановяване, а се говори само за разпределение на постове.

„Всички тези разговори показват, че последно ги е грижа за държавата и хората“, смята Борисов.

"В лудниците най-трудно се пазят самоубийците, защото нищо не може да ги спре. Да искаш избори сега и да искаш да управляваш сега е точно такова нещо. Държавата е тотално счупена и надеждата, че тя може да се оправи в следващите шест месеца я няма", заяви лидерът на ГЕРБ пред симпатизантите на партията.